Sosyal Medya

Coğrafyamız

Dışişleri Bakanlığı’ndan Başika açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde üsse gerçekleşen DAEŞ saldırısıyla ilgili gerekli şekilde mukabele edildiğine, "Bazı DAEŞ mevzileri imha edilmiştir" açıklamasını yaptı.



DışiÅŸleri Bakanlığı, Irak'ta Musul'un BaÅŸika bölgesinde bulunan eÄŸitim üssüne terör örgütü DAEÅž'in düzenlediÄŸi saldırıya gerekli ÅŸekilde mukabele edildiÄŸini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Saldırıya kampta bulunan unsurlarımızca gerekli şekilde mukabele edilmiş, tespit edilen bazı DAEŞ mevzileri imha edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırıda kampta eÄŸitim gören Iraklı gönüllülerden de biri subay olmak üzere iki kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu, dört Türk askerinin yaralandığı belirtilerek, Iraklı ÅŸehitlerin ailelerine ve Irak halkına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifa dileÄŸinde bulunuldu.

DiÅŸiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında, BaÅŸika/Zelikan'da Musul Ulusal Muhafızları'nın çekirdeÄŸini oluÅŸturacak gönüllülerin eÄŸitimi amacıyla faaliyette bulunan kampın bulunduÄŸu bölgeye, DAEÅž unsurlarınca düzenlenen saldırıda dört TSK personelinin yaralandığı, yaralıların Türkiye'ye tahliyesinin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ve konu hakkında askeri makamlara açıklamada bulunulduÄŸu belirtildi.

Açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: "Bu saldırı ülkemizin Irak'a DAEÅž ile mücadelesi kapsamında verdiÄŸi desteÄŸin önemli bir unsuru olan BaÅŸika/Zelikan kampının güvenliÄŸi konusundaki endiÅŸelerimizin ne kadar yerinde ve buraya konuÅŸlandırmak istediÄŸimiz koruma unsurunun da ne kadar gerekli olduÄŸunu ispat etmektedir. Maalesef söz konusu kampta tamamen Irak'a destek amacıyla uzun bir süredir yürütülen faaliyet, bazı çevrelerin maksatlı olarak yaydığı abartılı haberler sonucunda Irak ve Türkiye arasındaki dostluÄŸa ve DAEÅž'a karşı aramızdaki iÅŸbirliÄŸine yakışmayan bir sorun haline getirilmiÅŸtir."

Açıklamada ayrıca son geliÅŸmelerin, dost ve kardeÅŸ Irak ile ortak düşman DAEÅž'e karşı mücadeleye teksif edilmesi gereken enerjinin ve dikkatin dağılmasına sebep olduÄŸuna dikkat çekilerek ÅŸunlar kaydedildi: "DileÄŸimiz, önceliÄŸin tekrar DAEÅž ile ortak mücadeleye verilmesidir. Bu anlayışla ortak düşmanımız olan DAEÅž'e  karşı mücadelesinde gerek Irak'a elimizden gelen desteÄŸi verme, gerek ortak güvenlik çıkarlarımızı savunma yönündeki Ã§abalarımızın, tam aksi yönde gizli bir faaliyetmiÅŸ gibi takdim edilmesi veya yorumlanması bizi ziyadesiyle üzmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.